Det er globalt anerkendt, at regelmæssig indtagelse af frugt og grøntsager har sundhedsmæssige fordele på længere sigt. Alle burde indtage frugt og grøntsager hver dag, da det antages at omkring 1,7 millioner af verdens dødsfald skyldes meget lavt indtag af frugt og grøntsager, hvoraf de mest almindelige dødsfald er forårsaget af cancer, hjerte-kar sygdomme og slagtilfælde.

 

Selvom størstedelen af verdens befolkning kender til alle disse risici, kan de på en eller anden måde ikke vænne sig til sund ernæring på grund af en hektisk livsstil, mangel på tid eller bare ikke har lysten til at spise frugt og grøntsager. Tilsvarende har ældre mennesker en tendens til at opleve mange problemer med at tygge og sluge, og et stort antal af dem bryder sig ikke om smagen. Heldigvis er der mange alternative måder at spise frisk frugt og grøntsager på og der kan både være sunde og velsmagende løsninger. En af disse metoder er juice.

Juice vs. Smoothie

 

Folk kan ofte ikke skelne mellem juice og smoothies. Juicing er en proces, der indebærer adskillelse af den flydende del af frugt og grøntsager fra frugtkødet eller fibre. Som følge heraf får du en tynd, koncentreret væske fyldt med mineraler og vitaminer, der i sidste ende fører til positive sundhedsmæssige resultater. For at dette kan lade sig gøre, har du brug for en juicer. Smoothies indeholder hele frugter eller grøntsager, så du indtager alt hvad du tilføjer i din mixer. Konsistensen vil vise sig at være meget tykkere, og mængden vil være meget større end en juice fremstillet af den samme mængde frugt eller grøntsager.

Hvilke juicere er tilgængelige på markedet?

 

Der er et stort antal moderne juicere tilgængelige på markedet i dag til rimelige priser. Dette gør det nemmere at lave nærende juices til enhver tid. Hvis du bruger Juice Extractor SC-2284 som et eksempel, vil du indse, at kombinationen af enkelhed og effektivitet i en enkelt enhed er alt hvad du behøver for at få gode resultater. Juice Extractor SC-2284 er lavet af et rustfrit stål filter og blade, 2 hastighedsindstillinger, ikke-dråbe system, sikkerhedsafbryder, filter og beholder og lavt støjniveau. Følgende er blot nogle af de fordele der er ved en juicer.

Højere koncentration af næringsstoffer

 

Juicing adskiller saften fra frugten og efterladen massen. Saften indeholder enzymer og vitaminer som A og C i flydende form som ernæringseksperter anbefaler. Når du laver juice, så efterlades massen, og den indeholder en masse fibre.

 

Rens kroppen

 

Da uopløselige fibre ikke findes i den sure del af saften, får du mulighed for at rense kroppen.

Vægttab

 

Juicere tager en aktiv rolle i forskellige vægttabsprogrammer, fordi de reducerer sulten, øger stofskiftet, reducerer risikoen for mange sygdomme og øger følelsen af energi. Derfor hjælper juiceren med at reducere kalorier uden at fratage din krop de krævede næringsstoffer.

 

Sund kost kombineret med en fantastisk smag

 

Folk forbinder ofte sund kost med ikke særlige velsmagende fødevarer, hvilket er en stor misforståelse. Der er et stort antal frugter og grøntsager, der kan tilfredsstille dine smagsløg. Bananen er verdens mest elskede frugt såvel som jordbær og æbler, mens tomater, svampe og gulerødder for længst er blevet meget populære.

 

Efter at have lært, at kostvaner, der primært involverer friske frugter og grøntsager, reducerer risikoen for almindelige sygdomme som kræft, diabetes eller hjertesygdom, har flere og flere fået en sund livsstil. Hvis du vil have en sund livsstil, anbefaler vi stærkt nogle opskrifter, som du kan forberede i din yndlings Juice Extractor:

Grøn vitamin bombe

 

Her er en forfriskende sommerdrink, der kombinerer både frugt og grøntsager. Agurker beskytter hjernen mod neurologiske sygdomme og svækker aldringsprocessen. Når de blandes med pærer og æbler, der også er fyldt med vand, får du en super forfriskende og lækker juice på bare 3 minutter.

 

Ingredienser:

 • 3 selleri selleri
 • 1/2 stor agurk, skåret i kvarte
 • 1 mellem grønt æble, delt i 8
 • 1 mellem pære, delt i 8

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser sammen i Juice Extractor og drik den med det samme.

Ingefær Juice

 

En juice til alle ingefær entusiaster! Når du blander ingefær med gulerødder og æbler, fylder du din krop med mange antioxidanter, kalium, vitamin K, beta caroten og fiber. Gulerødder har tendens til at forbedre immunforsvaret, reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og visse former for kræft.

 

Ingredienser:

 • 2 mellemstore æbler, delt i 8
 • 5 gulerødder (ingen grund til at skrælle)
 • 1 cm (mere eller mindre) frisk ingefær
 • ¼ citron (fjern skal for at undgå bitterhed)

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i Juice Extractor og drik den straks.

Vitaminræs

 

Rødbeder er fra kendt for at øge kroppens udholdenhed, sænke blodtrykket og rense kroppen og derfor bør alle spise rødbeder. Ud over rødbeder består denne opskrift af 2 andre super ingredienser: blåbær og himmelske søde jordbær:

 

Ingredienser:

 • 2 mellemstore rødbeder, skåret i stykker
 • 1 dl blåbær
 • 1 dl jordbær

 

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne og følg instruktionerne med Juice Extractor. Drik den straks.

Booster immunsystemet

 

Føler du lidt lad eller træt? Der er ingen pille i verden, der kan opmuntre dig som en frisklavet naturlig juice som denne. Denne fantastiske kombination af appelsin og citron er altid vellykket med at forbedre hud teksturen, hjertet, reducerer blodtrykket og øger dit humør.

 

Ingredienser:

 • 2 appelsiner uden skræl
 • ¼ citron uden skræl
 • 1 mellem æble
 • 1 cm (mere eller mindre) frisk ingefær

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne og følg instruktionerne med Juice Extractor. Drik straks eller lad det hvile i køleskabet i en time. Nyd din drink!

Som du selv kan se, vil frisk juice pleje din krop med ekstraordinære ernæringsmæssige fordele. I betragtning af alle de sygdomme, du kan forebygge og endda udrydde fra din krop ved at ændre din kost, har du virkelig ingen undskyldning for ikke at spise forskellige frugter og grøntsager. Faktisk er mad den bedste medicin.

Hilsen fra bilablau holdet.