Tidligere erfaringer med at koge ris i en almindelig gryde har for mange været en træls oplevelse. Risene vil enten blive overkogte eller for hårde, som kan have en ubehagelig konsistens i munden. I værste tilfælde vil risene brænde på og risene må smides ud. Vi er godt klar over, at gryder og pander er et uundværligt køkkenredskab, men man kan altid bruge noget der er mere ligetil, mere avanceret, nyttigt, hurtigt og tidsbesparende. Jeg hørte tidligere i dag en lille fugl synge om et fantastisk køkkenredskab. Som du sikkert har gættet så besluttede jeg mig for, at undersøge de bedste riskogere og her er hvad jeg fandt.

Lad dig ikke narre af navnet!

Det var langt fra nemt at finde den rigtige riskoger på Bilablau, da de havde mange af de samme vigtige funktioner. Jeg besluttede mig for at købe, Tristar Company Rice Cooker RK-6117, selvom jeg godt viste, at alle deres produkter er super gode, men jeg bestemte mig alligevel for, at købe denne Tristar Company Rice Cooker RK-6117. Når det så er sagt, så må jeg da nok indrømme, at jeg elsker den! Du vil blive overrasket over hvor mange retter du kan tilberede. Jeg fandt ud af at jeg kunne tilberede bønner, linser, supper, pasta, grøntsager, kød og skaldyr, som bare gjorde den endnu mere interessant og gjorde det meget sjovere at lave mad.

Al Dente Ris

Denne model har en kapacitet på 0,6 liter. Den forbereder små portioner og laver de perfekte ris, men er ikke ideel til en stor familie. Der er mange andre riskogere med større kapacitet som f.eks. Rice Cooker RK-6126 på 1 liter og RK-6129 med 2,2 liter, som også er produceret af Tristar. Ved at lægge alle fordelene til side, så siger det sig selv, at den bedste del af madlavningen er, at den er så nem at lave og hele familien kan involveres. Når det så er sagt, så slukker den automatisk af sig selv når maden er klar, Riskogeren har en indvendig gryde med en klæbrig belægning og et udløb som hjælper det kogende vand til forsvinde. Den er også designet med klæbrige fødder, så den står stabilt og en funktion der holder varmen. Ved de fleste riskogere følger der en målekop med, som er en stor hjælp. Den største fordel er det ernæringsmæssige. Da ris betragtes som en af ​​de sundeste og mest gavnlige fødevarer, så er risene god for fordøjelsen, giver energi og stabiliserer blodsukkeret.

Prøv den selv!

Her er nogle enkle og nemme opskrifter, som jeg har prøvet at lave selv. Du vil elske dem!

Chili Kylling

Chili Kylling er et populært efterår/vinter måltid, som du kan lave inden for få minutter. Derudover indeholder retten gode næringsstoffer.

Ingredienser:

  • 500 g hakket kylling
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse med kidneybønner
    1 spsk chili pulver
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dl tomatsauce (almindelig)
  • 1/2 chili krydderier (efter eget valg)
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt og peber

Metode:

  • Sæt den rå hakkede kylling i riskogeren.
  • Når kyllingen bliver brun og gennemkogt, så dræn kyllingen for overskydende fedt.
  • Tilsæt bønner, tomatsauce, tomatpuré og bland ingredienserne sammen.
  • Tilsæt all krydderierne og lad det simre.

Hårdkogt æg

Nu til noget utroligt let, som bestemt heller ikke kræver det helt vilde. Det er nemlig hårdkogte æg. Om du tilbereder ét eller flere, så vil resultat stadig være nøjagtigt det samme. Lad riskogeren udføre sit arbejde og kom tilbage igen efter 25 minutter, når æggene er helt kogte. Den efterfølgende pille proces er også let og du sparer tid.

Ingredienser:

  • 12 æg (eller mindre)
  • 2 kopper vand

 

Metode:

  • Tilsæt vand i riskogeren
  • Tilsæt æggene i den indvendige pande
  • Tænd for riskogeren og i 25 minutter
  • Når du er færdig, så skyl straks de kogte æg i koldt vand.
  • Pil skallen af og nyd dem!

Mac & cheese

I betragtning af at oste forbruget vokser vanvittigt på verdensplanen, så anerkendes makaroni & cheese som komfortmad og kan laves i en riskoger.

Ingredienser:

  • 2 kopper pasta
  • 1 1/2 dl kylling
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 1 1/2 dl revet ost

Metode:

  • Tilsæt de 3 første ingredienser i riskogeren og kog i 15 minutter.
  • Åben låget, tilsæt mælk og ost, rør rundt, luk låget og kog i yderligere 20 minutter
  • Tilsæt fint hakket broccoli, blomkål, gulerødder, squash eller frosne ærter.
  • Nyd måltidet!

 

Risengrød

Endelig noget for mad elskere!

 

Ingredienser:

  • 3 3/4 dl mælk eller kokosmælk
  • 1 dl hvid ris
  • 1/2 dl sukker
  • Kanel

 

  • Tilsæt 2 ¾ dl mælk, ris, sukker og kanel i riskogeren.
  • Kog i ca. 20 minutter.
  • Rør resten af ​​mælken.
  • Tilføj ekstra kanel og server.

Som du kan se, så er dette redskab langt mere end bare en tiskoger. Derudover har denne enhed en konfigureret indstilling: kun mål ingredienserne, tilsæt i riskogeren og indstil timeren. Jeg har allerede valgt min, så tag dig tid og vælg den der passer bedst til dine behov.

Hilsen fra bilablau holdet.