Historien bag Raclette

Begrebet raclette har en dobbelt betydning; den ene er den franske ost og den anden refererer til retten. Selve ordet “raclette” er et fransk ord og betyder “at skrabe”. Men hvad er historien bag denne varme, lækre ret?  Raclette stammer fra Schweiz, hvor bønder plejede at lave mad af ost, smeltet over ild eller bål sammen med syltetøj og kartofler. Der er stor sandsynlighed for, at osten på et tidspunkt blev bragt for tæt på flammen, hvilket resulterede i smeltet ost. Siden da, har denne ret udviklet sig hurtigt, og nu om dage bliver smeltet ost brugt i mange retter.

Men man kan ikke tilberede gode retter uden et godt køkkenapparat. Raclette Grills bliver mere og mere populære og har ekstremt høj kvalitet.

Fantastisk  til familiesammenkomster

 

Skaberne af Raclette Grills tænkte på udtrykket “sharing is caring” da de skabte Raclette og Raclette Grills lægger op til socialt samvær. Raclette beregnet til at være placeret midt på bordet,, hvor alle gæster kan få hurtig og ubegrænset adgang til maden.

Nem at bruge og nem at flytte

 

Da disse typer grill bliver opvarmet med hjælp af elektricitet, kan de i første omgang placeres hvor som helst og dette giver en god varme og mindre røg. Raclette Grill har to niveauer, en på bunden til smeltet ost og den anden på toppen til kød og andre grøntsager. Nogle af dem har endda en integreret Crepe Maker. Dette er for eksempel tilfældet med Tristar Raclette Grill med Crepe Maker RA-2995.

Spis det du kan lide

 

Et bredt udvalg af grøntsager, ost, fisk og kød kan kombineres og tilberedes på en grill. Det betyder at du kan lave alle de retter du har lyst til og eksperimentere i selskab med din familie eller dine venner.

 

Bevarer de gode næringsstoffer

 

Varmen fra Raclette Grill giver maden en attraktiv brun farve og bevarer safterne og næringsstofferne. Desuden kræver denne form af madlavning ingen olie.

Reduceret tilberedningstid

 

Leder du efter en måde at lave god mad til 8 til 10 personer på, uden at bruge for meget tid i køkkenet? Raclette Grill som Tristar RA2949 Raclette med Metal og Stone Grill giver en stabil varmefordeling, der reducerer tilberedningstiden med 50%, hvilket giver mere tid til at være sammen med gæsterne eller familien uden konstant at skulle passe maden.

Hvilke retter kan du lave med Raclette?

Den største fordel med en Raclette Grill, er helt sikkert muligheden for, at have en anderledes og hyggeligt middag med familien eller vennerne hvor maden bliver delt og der snakkes om gode gamle minder. Hvis du vil lave en overdådig middag, så kan du også anvende Princess Grill Hotplate, der ud over sit smarte design også er meget funktionel, nem at opbevare, har en termostat og er nem at vaske op og tåler opvaskemaskine. Når vi taler om fester og sammenkomster, er der nogle opskrifter der passer rigtig godt.

Raclette og grøntsager

 

Kombination af de vigtigste schweiziske specialiteter med nærende grøntsager ville være en ufejlbar middags idé. Husk at snitte ingredienserne, før grillen varmes.

 

Ingredienser (2 portioner)

 

 • 200 g raclette, skåret
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og peber til krydderier
 • 3 tomater halvert
 • 1 squash, skåret
 • 1 dl skåret svampe
 • 2 spsk. hakket persille
 • Valgfri – agurk, salami, syltede løg

 

Fremgangsmåde:

 

– Forvarm Raclette Grillen. Påfør olie på grøntsagerne og tilsæt krydderi. Tilsæt 2 stykker ost i hver raclette pande.

– Kog grøntsagerne og grill osten, så de er klar. Kog mere ost efter behov.

– Serveret med brød og hvidvin.

Simpel Raclette middag

 

Med denne enkle opskrift vil enhver middag blive lækker. Blandingen af ​​grøntsager og kød vil sikre mætte maver og mange timers glæde.

 

Ingredienser:

 

 • 0,5-1 kg små kartofler kogt med skræl på
 • 0,5 kg skiveskåret skinke eller røgede cocktailpølser eller lignende
 • 1 dl pepperoni
 • 250 g skiver salami
 • 1 dl hver: Halv svampe, skiveskåret løg, sorte og / eller grønne oliven, dild, grønne peberstrimler og skrællede hvidløgs både
 • 1 baguette eller andet brød
 • 0,5-1 kg forskellige oste

 

Instruktioner:

 

– Forvarm Raclette Grill, mens du lægger grøntsager, kød og brød på.

– Skær osten eller læg den på et skærebræt med en osteskærer.

– Du kan give gæsterne mulighed for at lave deres yndlings kød og grøntsager på raclette pladen, mens du smelter ost i bakken nedenfor.

– Tilsæt det varme kød eller grøntsager til pladerne og skrab smeltet ost over dem.

– Server og nyd det!

Lækre Crepes

 

Hvis du køber Raclette Grill med Crepe Maker, kan du overraske gæsterne med disse lækre crepes.

 

Ingredienser (Til 20 crepes)

 

 • 1 dl mel
 • 1 tsk. salt
 • 1 spiseskefuld olie
 • 1 spiseskefuld sukker
 • 2 dl mælk
 • 3 æg

 

Fremgangsmåde:

 

– Bland ingredienser sammen og lad det være i ca. 40 minutter

– Varm overfladen til medium høj varme

– Spred dejen indtil overfladen er fyldt ud

– Steg begge sider i ca. 30 sekunder

– Spis hver crepe med en lille kirsebær brandy og suppler med to tsk vaniljeis

Crepes maker og raclette grillen behøver ikke kun at bruges til crepes; Du kan også lave tacos, æggekage eller fladbrød, hvis du vil.

Raclette-fester giver altid lækker mad og god underholdning, hvor folk kan kombinere mange forskellige ingredienser.

Hilsen fra bilablau holdet.