Måden du maler dine kaffebønner er af stor betydning. Vi foreslår hermed en effektiv måde, hvorpå du kan matche kaffekværn med den passende bryggeteknik.

For at grovslibe dine bønner skal du have brug for en pålidelig fransk presse, mens medium slibeproceduren kræver en automatisk kaffemaskine. Men hvad er meningen med alt dette? For at finde ud af svaret, kan du lave et lille eksperiment derhjemme. Til at begynde med skal du bruge en ekstrem lille mængde kaffebønner (mindre end en spiseskefuld) og lægge dem i hånden. Bagefter knuser du din knytnæve. Derefter løsner du grebet og så kan du se resultatet afhængigt af din kaffebryggestrategi.

Altså :

– Fransk Presse (grovslibning): De pressede kaffebønne skal ikke kunne holde sammen.

– Automatisk flad bund (medium slibning): En del af bønnerne vil holde sig sammen, men de fleste vil falde væk.

– Steam-Powered Espresso Machine, Guldkegle, Automatisk-Kegle (Medium-Fin Mølle): Det meste kaffegrums vil sandsynligvis holde sammen, men de enkelte partikler vil stadig være synlige.

– Pumpe Espressomaskine (fint malet): Her vil de fleste holde sig sammen, men nogle vil endda falde fra i klumper.

  • French Press (coarse grind): the pressed coffee grounds are not supposed to stick together.
  • Automatic Flat Bottom (medium grind): a portion of the grounds will stick together, yet most of them will fall away.
  • Steam-Powered Espresso Machine, Gold Cone, Automatic-Cone (medium-fine grind): most coffee grounds are likely to stick together but the individual particles will still be visible.
  • Pump Espresso Machine (fine grind): the grounds are most likely to adhere to one another and they might even fall away in clumps.

Fordele ved at eje din egen, personlige kaffekværn:

  • En kaffekværn er utvivlsomt en nyttig gadget at have, og man bør bestemt overveje at  investere i en. Sandheden er, at der er noget magisk og fuldstændig vanedannende i friskmalet kaffe, og derfor tilføjer flere og flere mennesker en kaffekværn til deres eksisterende apparats-samling.
  • En god kaffemølle får mest ud af dine kaffebønner. Den autentiske kaffesmag, der er produceret ved hjælp af en kaffekværn, er virkelig autentisk og vil med garanti holde væsentligt længere. Hver smut af din kaffe er forudbestemt for at bevare den karakteristiske, næsten himmelske smag, der vil generere enorme følelser af mental tilfredshed og ikke nævne alle de sundhedsmæssige fordele det bringer ud som stress og angstreduktion, forbedring af energiniveauet, bedre fysisk ydeevne, sænket risiko for forskellige sygdomme (diabetes, Alzheimers, demens osv.), fedtreduktion og et utal af andre problemer. Derfor er det helt sikkert et stort plus at have din egen kaffekværn.

Sådan vælger du den rigtige kaffekværn

Efter nøje overvejelser har du valgt en hjemmekværn. Nu er det tid til at træffe en anden klog beslutning om, hvilken mølle der skal vælges. Der er to kvalitets produkter at vælge imellem:

Den første er en Blade kaffekværn, der maler ved hjælp af et skarpt blad, der bruger det samme koncept som et blenderblad og faktisk er perfekt til mellemstore og grove kaffegrums. De er lette at finde til en lav pris, og de fleste af dem er af fremragende kvalitet. Men de har en åbenbar ulempe, som afspejler den kendsgerning, at kaffen, de producerer, ikke er ensartet. Bladet hakker bogstaveligt talt alt inden for rækkevidde, hvilket gør visse partikler noget større end andre, dette ser ikke ud til at ske med grove og mellemstore kaffemøller.

Den anden er Burr kaffekværn, en maskine, hvis primære formål er at skabe en ret konsistent, ens kaffe mellem to vandrette overflader. Burr kaffemøller fungerer fint til grove grinds, men er særligt velegnede til mellemfine og fine, hvor konsistens og ensartethed af kaffepartikler er meget vigtig. Både elektriske og håndbetjente burr kaffekværn er tilgængelige på markedet.

Sådan opbevares brændt kaffe bedst:

Der er forskellige metoder til opbevaring af ristet kaffe:

Hvis du planlægger at bruge din kaffe i en periode på to uger, skal du opbevare den i en lukket beholder ved stuetemperatur.

Hvis du har en stor mængde kaffe, skal du blot adskille bønnerne i portioner, der varer ca. to uger, læg dem i en lynlåspose eller beholder og sæt dem i din fryser. Men pas på en ting: Hvis du hele tiden tager kaffen ind og ud af en fryser, kan du muligvis oprette fugt, så tag kaffen ud, når du tager kaffen ud.

Heldigvis er nogle bønner allerede forseglet i pakker, og du kan simpelthen opbevare dem som de er i op til flere måneder. Glem ikke at kontrollere udløbsdatoen.

Rejser med kaffe?

Hvis du tager dig lidt tid og du ved, at der vil være en espressomaskine, men du ikke ved, om det vil være en kegle eller en flad bund – er her et forslag: få din kaffe ned i en maskine/mølle med flad bund. Hvis den viser sig at være kegleformet mølle, skal du blot bruge et par skefulde mere, end du normalt ville, når du brygger.

Hilsen fra bilablau holdet.