Det japanske selskab Casio, der er kendt over hele verden for sine gode og solide ure, blev etableret i 1946 i Tokyo af arkitekten Tadao Kashio. Omkring tredive år senere blev Casio en vigtig del af den verdensomspændende omvæltning i urmager-industrien som producent af flere forskellige berømte ure.

Casio Casual AW-49H-7B

Efter at have fået en kæmpe fordel med sit betydelige produkt kaldet yubiwa pipe og i kølvandet på de elektriske regnemaskiner til et Business Show i 1949 valgte Tadao Kashio og hans mere ungdommelige søskende at udvikle deres egne specielle mini-computere. Otte år senere præsenterede Casio et elektrisk ur med en lommeregner og begyndte snart at udvide og lave nye produkter som kameraer og melodiske instrumenter.

Casio Collection MTP-1302PSG-7A

Det japanske selskab sluttede sig til timepiece udstillingsvinduet i 1974 med sit oprindelige display, et avanceret armbåndsur kaldet Casiotron, som omfattede en programmeret logbog. Casio begyndte at lave ure efter den elektroniske revolution. De fik en kæmpemæssig fordel mht. specialiserede ure især fordi de kunne masseproducere.

Casio Vintage W-59-1V

Deres præstation på de andre elektroniske markeder gav Tokyo-firmaet et gigantisk løft til at skabe ure med forskellige mekaniske opfindelser. Casio er et af de største mærker, der skabte kvarts perle ure der er både avancerede og simple. I firserne gav Casio hovedmodellen et termometer og tilføjede en komponent, der kunne fortolke 1500 japanske ord på engelsk.

Dette var årtiet, hvor de udviklede deres berygtede videnskabelige regnemaskine, CFX-400. Fra da af lavede Casio et større antal modeller og tilføjede flere ting til ure end noget andet selskab. Disse japanske urmagere anses endnu i dag for at være en af de dygtigeste virksomheder, der skaber denne slags ure.

Casio Retro Vintage LA670WEGA-1EF

I begyndelsen af firserne begyndte Casio at tilbyde Data Bank Calculator modellen. Den indeholdte en lommeregner og en mulighed for at huske aftaler, navne, placeringer og telefonnumre. Det var også sæsonen med præsentationen af en spændende ny teknik, som designerne tog i brug.

Casio G-Shock G-8900A-1E

G-Shock Era

Selskabets mål var at lave et ekstremt, intenst og stærkt ur, der kunne kaldes for en Triple 10 tommer -idé – et produkt, der kunne modstå 10 meter frit fald, og havde 10 bars vandbeskyttelse, samt udstyret med et batteri som holder i lang tid. Konturgruppen leverede mere end 200 modeller, og i de følgende to år blev det primære G-stun ur fremstillet og produceret.

Den primære G-Shock display DW-5000C blev droppet i april 1983, og snart overtog de nye modeller. Alle G-Shocks er modstandsdygtige over for slag og vibrationer. Hver model har et bestemt slags stopur, en startklokke og er vandtæte.

G-Shock uret viste sig at blive kolossalt populært op gennem 1990erne, og efterspørgslen efter dette produkt opnåede sit højeste i 1998. I det år blev 220 nye modeller fremstillet, og Casio G-Shock sad på 19 millioner mennesker på planeten. G-Shock er som regel det bedste ur for politi, paramedikere, brandmænd og officerer.

Casio Sports W-210-1D

I disse tider inkorporeres denne serie af ure en atomklokke synkronisering hvilket indebærer, at de får tidssignaler fra de meget atom præcise visere. Dette er desuden en standardkomponent til Casio Wave Ceptor modellen.

Casio G-Shock og alternative modeller af Casio har i dag et uafhængigt Tough Solar-batteri drevet af en solcelle og et genopladeligt batteri. Disse holder begge lige så længe som uret. Andre fremragende produkter er Oceanus, Edifice og Casio Sport.

Casio Edifice EQB-500D-1A2ER

Hvis nøjagtighed er det, du kræver af et ur, så stop med at lede. Casio Wave Ceptor-serien er hvad du leder efter. Disse ure er styret af signaler fra ultra-præcise atom visere over hele kloden. De bliver opdateret med få minutters mellemrum.

 

Ceptor ure næsten har en uundgåelig præcision fra disse atom præcise visere, de synkroniserer med.

Casio Wave Ceptor-serien indeholder ure fra andre Casio kollektioner, så du behøver ikke vælge mellem Wave Ceptor og G-Shock – bedste valg ville være at købe et Casio G-Shock Wave Ceptor. Dette indebærer at du kan have det cool look fra ​​dit G-Shock (eller Pro-Trek) og præcisionen fra ​​Wave Ceptor.

Casio Databank DBC-32-1A

Udgifterne til urene i Casio Wave Ceptor-linjen er også forskellige – uden tvivl er der nogle dyre premium tilbud. Men du behøver ikke at købe et ur fra det yderste af sortimentet for at værdsætte urets præcision, som Wave Ceptor har. Der er nogle kvalitetsmæssige pris-rimelige ure på mellem niveauerne.

Casio G-Shock GA-110TS-1A4ER

Hvis det bedste af det bedste er det, du længtes efter, er Casio Premium det ur, du skal købe. Disse ure fremhæver det absolut bedste af Casios Ur-produktion.

Hilsen fra bilablau holdet.