På trods af, at det at koge æg virker nemt, så er der faktisk mange mennesker der synes det er lidt vanskeligt at koge æg. Chancerne for at æggehviden er rå og æggeblommen får en underlig konsistens er utrolig høje og ikke mindst det at skrælle ægget kan være en udfordring. For at kunne minimerer tiden i køkkenet og den fysiske indsats for madlavningen, så har hjemme apparat producenterne kommet med denne geniale idé om at lave et madlavning apparat, der kun er beregnet til at koge æg. Før vi går i detaljer, så lad os se på fordelene ved en æggekoger.

Gode grunde til at spise kogte æg

Æg er en god kilde til protein og æg gør, at vi føler os mætte i længere tid. Æg har et lavt indhold af mættet fedt, indeholder få kalorier og generelt er æg anset for, at have magre proteiner der er godt for et vægttab. Muskelstyrken kan også øges ved indtagelsen af æg.

 

God til hår, hud og negle

Ved du hvad der sker når du spiser et æg om dagen?

Da æg er rige på lutein og zeaxanthin, kan du forhindre makulær degeneration og grå stær. Den høje koncentration af svovl, vitaminer, mineraler og antioxidanter har en positiv virkning på hår, hud og negle.

Udviklingen af hjernen

Et andet værdifuldt næringsstof er Kolin. Kolin er et næringsstof der gør et godt stykke arbejde med at regulere nervesystemet, hjernen og det generelle hjerte-kar-system. Kolin opretholder strukturen af hjernecelle membraner der gør det muligt at hjerne, muskler og nerver kan kommunikere. En anden vigtig faktor er, at dette næringsstof fremmer fostrets udvikling af hjernen og mindsker risikoen for forskellige fødselsdefekter. Derudover opfordrer ivrige ernæringseksperter os til at spise kogte æg. Selvom et æg sagtens kan laves perfekt ved hjælp af en Riskoger, så er en æggekoger en god ting at eje. Den koster næsten ingenting og producerer stadig imponerende resultater. Professionelle kokke og erfarne husmødre har elsket kraften i dette smarte redskab, hovedsagelig fordi de ikke har brug for nogen særlige færdigheder, de sparer tid og får stadig de bedste resultater.

Det rigtige apparat på det rigtige tidspunkt

Det mest produktive produkt med sine beundringsværdige egenskaber er Tristar Egg Boiler EK-3074, som først og fremmest er meget effektiv, moderne designet og utrolig let at bruge. Du kan koge dit æg præcis som du vil have det! Blødkogt, medium kogt eller hårdkogt .Æggekoger med lignende egenskaber til dette har generelt meget nemme at bruge. Det eneste du behøver er kun, at fylde vandmåleren til den ønskede konsistens og derefter skal du trykke på tænd / sluk-knappen og vent et par minutter til “klar signal” og enheden slukker automatisk.

Æggekogeren har en nål og den har en vigtig funktion. Inden du skal koge dit æg, så skal du prikke hul på med nålen på toppen af ægget, så skallen ikke springer under kogning. Dampen under kogningen frigives gennem en udstødningsventil på det gennemsigtige låg. På grund af de mange fordele, så er det ikke underligt, at æggekogere har haft en eksplosiv vækst over hele verden.

Den bedste måde at skrælle æg på

Når dine æg er tilberedt, så kan det være et problem, at få skrællen af æggene uden, at ægget bliver ødelagt. En æggekoger har evnen til, at gøre det lettere at skrælle æggene og det er noget vi sætter pris på.

 • Når du har taget æggene ud, så skal du afkøle dem med koldt vand.
 • Næste trin skal du bryde skallen i hver ende ved hjælp af en spiseske.
 • Til sidst begynder du at skrælle i den brede ende ved at bruge tommelfingeren.  Den glatte ægge overflade vises kun, hvis du fjerner både skallen og den tynde hvide hinde.
 • Når æggekogeren aldrig fejler, kommer skallen af i løbet af få sekunder.

 

Sådan anvendes æggekogeren korrekt

 • Sæt æggekogeren oprejst på en solid flad overflade.
 • Fyld måle koppen med den tilsvarende mængde koldt vand afhængigt af ønsket konsistens og antal æg. F.eks. Hvis du ønsker 4 medium kogte æg, så skal du fylde den linje der svarer til medium æg linje og nummer 4.
 • Stik hul i luftlommen på æggeskallet med nålen for at forhindre ægget i at sprænge.
 • Tilsæt æggene i ægge beholderen. Placer ægge beholderen (fyldt med æg) på vandkassen og luk låget.
 • Tænd for maskinen og indikatorlampen lyser.
 • Så snart æggene er klar, markerer den det ved, at slukke for lyden og lyset slukker og kedlen slukker automatisk.
 • Fjern ægge beholderen med æggene og hold dem under koldt vand.
 • Efter en kort afkølingstid på ca. 5 minutter vil du kunne bruge æggekogeren igen.
 • Træk strømmen ud efter brug.

I gamle dage symboliserede æg genfødsel og frugtbarhed og i dag er æg meget populær pga dens mange vitaminer, mineraler og proteiner. Så hvordan kan du lide dine æg?

Hilsen fra bilablau holdet.