Denne klassiske napolitanske pizza er bogstaveligt talt fyldt med smag og lækre farver og kan findes i autentiske pizzeriaer i hele Italien.

I fødebyen for denne umådeligt velsmagende pizza omdannes navnet til “lunefuldt”, da du kan ændre fyldet til dine personlige favoritter – så længe du altid bruger kombinationen af ​​de vigtigste ingredienser, som er skinke, mozzarella, svampe og artiskokker. Vi har valgt serrano skinke på grund af dens intense smag og porcini svampe for deres røgede delikate smag.

Vigtigst er det at vælge den rigtige pizzadej, så vi foreslår, at du starter med en sikker og nem italiensk dej. Denne opskrift vil være nok dej til omkring seks pizzaer, så når du har lavet denne, kan du sætte resten af ​​dejen til side og fryse den ned til en anden gang.

P
izza Dough (giver ca. 6 pizzaer)

1 kg Tipo ’00’ mel (hvis du ikke har en italiensk deli i nærheden, vil almindelig hvedemel være ok også)

1 tsk salt

14 g tørret gær

1 spsk sukker

4 spsk ekstra jomfru olivenolie

650 ml lunkent vand

Fyld:

  • ½ kop tomat puré½ kop revet mozzarella1 kop fint snittet eller groft skåret serrano skinke½ kop marinerede artiskokker, drænet for olie½ kop porcini svampe

Metode

  • Sigt melet og saltet på et rent bord eller arbejdsflade og lav en brønd i midtenBland gær, sukker og ekstra jomfruolivenolie sammen i en kande og lad dem stå i et par minutter, før de hældes i brønden.Brug en gaffel til gradvist at bringe melet ind fra siderne, indtil det kombineres med væsken. Når det hele er samlet, skal du ælte, indtil din dej ikke klister og er fast og glat.
  • Legg deigen din i en stor bolle som er lett støvet med mel. Stryk mer mel på toppen og dekk med et fuktig tehåndkle. Plasser bollen i et varmt rom eller et skap i omtrent en time, da deigen skal ha blitt doblet i størrelse.Fjern deigen fra bollen og legg den på en melstøvet overflate. Kna igjen for å skyve all luft ut. Dette er et viktig stadium kalt “banke tilbake deigen”.Strø mer mel på overflaten og rull ut pizzaen til den er omtrent en halv centimeter tykk. Ta forsiktig opp kantene for å lage en kant slik at fullet ikke sprer seg over sidene.Frys eller avkjøl den resterende deigen.
  • La den utrullede deigen stå i ca 15 minutter før matlaging, og gjør det ved å forvarme ovnen til 450 grader F / 250 grader C.Spred tomatsausen i en sirkulær bevegelse på pizzabasen, og etterlat 2 cm rundt sidene.Tilsett mozzarella, serrano, sopp og artisjokker og plasser den på en lav hylle til pizzaen er gull – mellom 10 og 15 minutter. Hold øye med fyllet for å sikre at det ikke brenner.Fjern fra ovnen og nyt!

Denne pizza smager endnu bedre, når den er serveret med en god italiensk rødvin som Chianti.

Hilsen fra bilablau holdet.