Denne klassiske napolitanske pizza er bogstaveligt talt fyldt med smag og lækre farver og kan findes i autentiske pizzeriaer i hele Italien lavet med pizza maker

I fødebyen for denne umådeligt velsmagende pizza omdannes navnet til “lunefuldt”, da du kan ændre fyldet til dine personlige favoritter – så længe du altid bruger kombinationen af ​​de vigtigste ingredienser, som er skinke, mozzarella, svampe og artiskokker. Vi har valgt serrano skinke på grund af dens intense smag og porcini svampe for deres røgede delikate smag.

Vigtigst er det at vælge den rigtige pizzadej, så vi foreslår, at du starter med en sikker og nem italiensk dej. Denne opskrift vil være nok dej til omkring seks pizzaer, så når du har lavet denne, kan du sætte resten af ​​dejen til side og fryse den ned til en anden gang. sammen med Pizza maker vil du hurtigt kunne lave en lækker pizza

P
izza Dough (giver ca. 6 pizzaer)

  • 1 kg Tipo ’00’ mel (hvis du ikke har en italiensk deli i nærheden, vil almindelig hvedemel være ok også)
  • 1 tsk salt
  • 14 g tørret gær
  • 1 spsk sukker
  • 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 650 ml lunkent vand

Fyld

  • ½ kop tomat puré
  • ½ kop revet mozzarella
  • 1 kop fint snittet eller groft skåret serrano skinke
  • ½ kop marinerede artiskokker, drænet for olie
  • ½ kop porcini svampe

Metode

  • Sigt melet og saltet på et rent bord eller arbejdsflade og lav en brønd i midten
  • Bland gær, sukker og ekstra jomfruolivenolie sammen i en kande og lad dem stå i et par minutter, før de hældes i brønden.
  • Brug en gaffel til gradvist at bringe melet ind fra siderne, indtil det kombineres med væsken. Når det hele er samlet, skal du ælte, indtil din dej ikke klister og er fast og glat.
  • Placer din dej i en stor skål, der er let dækket af mel. Stænk mere mel på toppen og dæk til med et fugtigt viskestykke. Lad dejen stå i et varmt rum eller et skab i ca. en time, hvorefter din dej vil være fordoblet i størrelse.
  • Fjern dejen fra skålen og læg den på en overflade med mel. Ælt dejen igen for at få al luften ud. Dette er et vigtigt stadium kaldet “bankning af dejen”.
  • Stænk mere mel på din overflade, og rul din pizza ud, indtil den er omkring en halv centimeter tyk. Skub forsigtigt kanterne op for at skabe en rende, så fyldet ikke spildes ud over siderne.
  • Sæt din resterende dej på køl eller frys.
  • Lad den udrullede dej stå i ca. 15 minutter, inden du påfører fyldet.
  • Spred tomatsovsen i en cirkulær bevægelse på din pizzabund, men efterlad omkring ca. 2 cm rundt i siderne.
  • Tilsæt mozzarella, serrano, svampe og artiskokker og bag i pizza maker, indtil pizzaen er gylden mellem 10 og 15 minutter. Hold øje med fyldet for at sikre, at de ikke brænder.
  • Tag pizzaen ud af ovnen og nyd den!

Denne pizza smager endnu bedre, når den er serveret med en god italiensk rødvin som Chianti.

Hilsen fra bilablau holdet.