Yves Saint Laurent er et prestigefyldt modehus, der blev grundlagt i 1961 af Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, hvis ofte forkortes til YSL. Udover at være utroligt talentfuld, er Laurent globalt anset som værende en af ​​de mest indflydelsesrige, game-changing mode giganter inden for mode i det tyvende århundrede.

Hans professionelle karriere begyndte da han kun var 17 år, mens han arbejdede som assistent til Christian Dior, der straks genkendte han fantastiske evner. Efter Diors død fire år senere blev Yves udnævnt til leder af Dior’s modehus i en alder af 21 år. Desværre måtte hans bemærkelsesværdige succes afbrydes af hans militærtjeneste i 1960, da den Algeriske Uafhængighedskrig udbrød og det ødelagde dermed hans planer i en kort periode. Han følte sig skuffet over at have mistet sin stilling, men han klarede sin personlige krise ved at starte en egen virksomhed: hans allerførste couture hus, der havde stor fremgang i løbet af 1960’erne og 1970’erne.

Hans overvældende ønske om at skabe dukkede op, da han som barn begyndte at skabe kjoler til sine søsters dukker. Men selvfølgelig modnede hans kreationer, og han lærte meget af at arbejde sammen med Dior, hans rollemodel og samarbejdspartner.   

Den første smoking til kvinder

 

Laurent var fascineret af kvinder af alle slags og var deres store beundrer (“kvinder skulle blive sat på en piedestal med verden for deres fødder” – sagde han engang), hans største ønske var at få dem til at føle sig smarte og komfortable på samme tid. Da kvinder begyndte at få rettigheder og vinde frem på arbejdsmarkedet ville Yves derfor gerne tilbyde kvinderne et stilfuldt, feminint og sexet alternativ der stadig var funktionelt og praktisk. Dette resulterede i den første kvinde smoking (1966), der matchede den frie, uafhængige natur af den moderne kvinde. Dette fremkaldte chokerende reaktioner. Laurents udvikling væk fra couture gjorde også at mange kvinder kunne være i hans kreationer, der var tilgængelige i hans boutique Rive Gauche.

Hans ry som revolutionerende og provokerende fortsatte dog. I år 1971 overraskede Yves Saint Laurent ved at lade sig fotografere nøgen til hans første duft for mænd – Pour Homme. Denne handling blev set som dristig, uhyre overraskende og enormt modig. Han forklarede det selv på en ret fin måde: “Parfume bæres på huden, så hvorfor skjule kroppen …?” Kort efter skabte Laurent en anden duft; denne gang var det Opium (1977). Denne parfume og Laurents stil blev hårdt kritiseret af den globale presse, men blev taget godt imod af ​​kvinder rundt om i verden og dette gav Laurent blod på tanden.

Opium

Laurent blev derefter ved med at lave flere Opium dufte; Black Opium, Black Opium Nuit Blanche, Vapeurs d’Opium og Opium Homme. Disse parfumer blev skabt til en moderne og sofistikeret kvinde som har en klar bevidsthed om, hvem hun virkelig er, og hvad hun lidenskabeligt længes efter.

Dem der elskede YSL kunne bare ikke vente på ankomsten af ​​Paris Eau de Parfum, en duft inspireret af Paris ‘storslåede lys, byens ​​kærlighed og al den skønhed, den har at tilbyde. Laurent mente, at han burde hylde byen, som gav så meget kærlighed og støtte til ham og dermed inkorporerede han nuancer af rose, bergamot, iris, vetiver, vanille og sandeltræ i duften. Endvidere skete der et boost i økonomien i begyndelsen af ​​90’erne, og tiden var kommet for at fejre rigdom og magt. Repræsentanten for denne alder var Yvresse, en parfume, der indeholder ekstrakterne af nektarin, rose, blomster og patchouli.

Omfattende udvalg af dejlige parfumer

Udover de ovennævnte dufte har Yves Saint Laurent’s så utroligt meget andet at byde på: Rive Gauche, Manifesto, L’Homme Libre, YSL L’Homme, Kouros, Body Kouros, L’Homme, Mon Paris og en lang række andre parfumer har en utrolig styrke og charmerende og elegante toner, der er en personificering af dit indre og en abstrakt manifestation af dine følelser.

Høj kvalitets Makeup, der gør hver kvinde forbavsende smuk

Fra beklædningsgenstande og på tværs af et bredt udvalg af dufte har YSL også fået sin berømmelse gennem det omfattende antal forskellige makeup produkter som Rouge Volupte Shine eller Rouge Pur Couture læbestift, der involverer kombinationen af ​​60% af olier. YSL’s banebrydende teknologi er kombineret med den ultimative glamour og dette har resulteret i skabelsen af ​​Couture Palette og andre øjenskygger, der indeholder en høj koncentration af pigmenter og pudder, der sammen giver en smuk farve, der kan vare hele dagen. Der er også Couture Kajal 3in1, Full Metal Shadow, Eyeliner Shocking falske øjenvipper, Mascara Volume falske øjenvipper, Dessin Des Sourcils øjenbryn blyant og La Laque Couture neglelak med mange smukke nuancer.

Hudpleje

 

Laurents utrolige innovative styrke synes aldrig at forsvinde. Hans fantastiske cremer er i stand til at give radikale hudforbedringer. Forever Youth Liberator cremer er nogle af de mest effektive anti-aging cremer, der giver huden ungdommelighed, skønhed og udholdenhed og eliminerer alle synlige symptomer på stress og træthed fra ansigt og hals. Test og se selv, da de nu er mere tilgængelige end nogensinde.

Yves Saint Laurent har udviklet noget til mennesker fra alle forskellige samfundslag; dette meget roste modehus har fejret mangfoldigheden, kvindernes rettigheder og moderne komfort siden år 1961. Med et omfattende udvalg af tøj, makeup og parfumer kan både kvinder og mænd blive unikke individer, der dyrker deres egen stil.

Fashions fade, style is eternal.

– Yves Saint Laurent