Elsker du at spise pandekager og føle den fantastiske smag? Ja, det er da indlysende og det er ærlig talt svært at finde nogen som ikke bryder sig om Crepe.

Folk tror nemlig, at pandekager og Crepe er det samme, men forskellen ligger i, at Crepe er større og temmelig tyndere end pandekager. En anden forskel er, at pandekager er lavet på almindelig mel, mælk og æg. Derudover er de stegt på begge sider i modsætning til Crepe.

Historien bag Crepe

Selvom Crepe stammer fra Bretagne, som er et område i Nordvestfrankrig, er de blevet utrolig populære i hele verden. 2. februar fejres som den franske nationale Crepe-dag.Hvis man sammenligner, så ser Crepes ud som indisk dosa, mexicanske pandekager, afrikansk injera eller tortillas. Men hovedårsagen til, at verdens befolkning har taget så godt imod disse “pandekager” er at der er utallige muligheder for at eksperimentere med Crepes. Der findes to typer af Crepe: søde – lavet på hvedemel og saltede – lavet på boghvede. Begge typer smager fantastisk; Men hvis du leder efter en nem måde at lave mad på, så skal du have det helt rigtige køkkenapperat, der er meget nemmere at bruge end stegepander.  

Perfekte, tynde pandekager der passer til ethvert måltid

 

Før en lang række Crepe køkkenapparater blev opfundet, brugte folk en pande. I takt med, at teknologien udviklede sig og køkken apparatet blev opfundet, så gjorde det madlavningen meget lettere. Tristar Crepe Maker 30 cm BP-2961 er en fremragende model, der gør hver madlavning til en sjov oplevelse. Den største fordel er bestemt den hurtige bagnings proces (takket være 1000W). Det tager cirka et minut at bage en Crepe. Den er perfekt til de familier der altid er på farten og kan lide et lækkert måltid der ikke tager for lang tid. Når det er sagt, er det klart, at denne enhed er et vigtigt redskab, når du f.eks har festlige arrangementer; Faktisk er det en win-win situation for dig og dine gæster: mindre hårdt arbejde for dig og mere sjov for dem!

Sidder ikke fast på panden

 

Folk der foretrækker at bevare traditionerne, vil i høj grad foretrække en klassisk pande som Crepe Maker BRA Efficient Orange Ø 26 cm Teflon Black Orange, der bestemt også kan lave himmelsk gode pandekager hver eneste dag. Uanset design eller model, har disse enheder enheder en non-stick coating, hvilket gør det muligt at stege dine Crepes uden at de hænger fast på panden. Dette indebærer utrolig nem rengøring, hvilket tager cirka et minut. De vigtigste funktioner, der adskiller de elektriske køkken produkter fra pander, er den justerbare termostat og strøm indikatorlampe, som er en ekstra bonus, der gør det lettere at lave lækre Crepes.

Hvordan kan du lide din?

 

Før du begynder at lave Crepes med dine favorit ingredienser, som du har brugt i mange år, så kan du lige bruge et par minutter til at overveje en af følgende opskrifter, der absolut ikke kræver nogle særlige madlavnings færdigheder, men stadig giver meget lækre Crepes.

Crepe kage

 

Et andet argument for Crepe elskere er, at de opvarmes på ingen tid og ikke behøver at vendes.

 

Ingredienser:

 

  • 4 æg
  • 4 spk sukker
  • 8 spsk mel
  • ½ L mælk
  • 100 g valnødder
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Abrikos kompot
  • 1 knivspids salt
  • Olie til stegning

 

Fremgangsmåde:

 

– Bland æggeblommer og 4 spiseskefulde sukker for at få en skummende konsistens og gradvist tilsæt mel og mælk. Bland godt for at forhindre klumper.

– Pisk ægget hvidt (med salt), indtil det bliver stift og tilsæt til den allerede kogte blanding.

– Hæld en lille smule olie på overfladen af den allerede opvarmede Crepe Maker.

– Dæk hver Crepe med valnødder, sukker og vaniljesukker, læg den ene oven på den anden og fyld dem, indtil der ikke er nogen ingredienser tilbage. Til sidst ser de ud som en kage.

– Har den ønskede mængde abrikoskompot på den allerførste crepe, læg dem kort i ovnen for at brune lidt. Skær som en kage og server.

Søde Crepes

 

Lækre, tilfredsstillende og fremragende Crepes. Denne opskrift giver omkring 5 portioner.

 

Ingredienser:

 

  • 3/4 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1/2 tsk vanilje essens

 

Topping forslag:

 

  • Bananer
  • Appelsiner
  • Karamel sovs
  • Jordbær og fløde
  • Hvid chokolade
  • Kokos
  • Nutella

 

Fremgangsmåde

 

– Bland mel og salt sammen i en stor skål. Efter et stykke tid af blanding, pisk mælk i Derefter pisk æggene, sukker, smeltet smør og vanilje. Dæk skålen til og lad blandingen stå i køleskabet i ca. en time.

– Forvarm Crepe Maker til medium høj varme. Tilsæt lidt smør på overfladen.

– Tilsæt 1/3 dl smør. Rør omkring 1 minut, indtil den første side bliver lysebrun.

 

God appetit!

Svampe og tomat crepes

 

En fremragende ide til brunch. Disse velsmagende Crepes er smør og ægfri og indeholder nærende grøntsager.

 

Ingredienser:

 

  • 140 g hvidt mel
  • 1 tsk sojasovs
  • 400 ml sojamælk
  • Vegetabilsk olie til stegning

 

Topping:

 

  • 250 g svampe
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 2 spsk sojafløde eller sojamælk
  • 250 g halv cherrytomater

 

Fremgangsmåde:

 

– Bland melet og knivspids salt i en blender. Tilsæt soja mælk.

– Varm olie på Crepe Maker.

– Steg begge sider.

– Når det kommer til topping, så opvarm olien i en pande. Kog svampene, indtil de bliver bløde, tilsæt tomaterne og kog et par minutter. Tilsæt soja fløde eller mælk og kog.

Da Crepes normalt spises til morgenmad, brunch, middag eller endda frokost, er det indlysende, at en Crepe Maker uden tvivl er vigtig i alle husstande.

Hilsen fra bilablau holdet.